Princ Bajaja TOP

Princ Bajaja tog andra årssegern på Blommeröd

Princ Bajaja från Dennis Perssons stall i Strömsholm verkar gilla steeplebanan på Blommeröd. På lördagen tog femåringen sin andra årsseger på den natursköna banan vid Ringsjöns strand. Rutinerade Niklas Lovén satt i segersadeln.

Fem hästar ställde upp lördagens Novis-steeple på Blommeröd. Två utgick och tre kom i mål. Starkast i trion var Dennis Persson-tränade Princ Bajaja som i lätt stil besegrade förhandstippade Truckers Glory.

Princ Bajaja

Med rutinerade Niklas Lovén i sadeln tog Princ Bajaja inledningsvis rygg på ledande Battleoftrafalgar (K Parkin). När den sistnämnde vägrade vid ett hinder tog toppviktade Truckers Glory (C Roberts) över taktpinnen och anförde det lilla fältet fram till de avslutande sprången.

Då bad Niklas Lovén Princ Bajaja om lite mer, varpå den tjeckiskfödde femåringen enkelt kopplade greppet och drog undan till en lätt seger värd 35 000 kronor.

Truckers Glory höll gott till andraplatsen och Monixus (D Wirestål) gjorde det helt okej som trea.

Hinderspecialisten Dennis Persson hade endast en häst med sig i transporten den här lördagen och var så klart belåten med att återvända till Strömsholm med en vinnare. Att tränaren dessutom hade födelsedag gjorde så klart inte saken sämre.

- Idag trodde jag faktiskt att Truckers Glory skulle bli svår att tugga ner med tanke på den fina form han visade i Bad Hartzburg, erkände Dennis Persson.

Efter en lite svag avslutning på fjolårssäsongen tycks Princ Bajaja ha hitta stilen igen. I år har Tiger Cafe-sonen vunnit två av fem starter, båda på Blommeröd.

- Med facit i hand var det fel att göra den långa resan ner till Bad Hartzburg med honom ifjol. Den tog ganska hårt på hästen och spolierade resten av säsongen.

Princ Bajaja vc

Princ Bajaja ägs numera av engelsmannen James Arthur Whitehead, som även har Torres i träning hos Dennis Persson.

- Ägaren är en stor vän av Strömsholm och brukar besöka banan varje år. Det stora målet är så klart en seger i Svenskt Grand National. Mitt stall har inte haft så stora framgångar i Grand National de senaste åren, men jag tror att Princ Bajaja har kapacitet att hävda sig där med lite mer erfarenhet. Han löpte starkt i tjeckiska St Leger redan som treåring och är trots allt bara fem år, fortsatte Dennis, som har ytterligare två starter inplanerade för Princ Bajaja i år.

- Om han tar det här loppet bra startar vi honom på Strömsholm den 30 september och avslutar säsongen med St Eriks Pris på Blommeröd den 4 november, avslutade Dennis.

Chamsin Street utgick ur loppet efter att Johanna Hederström tappat stigbyglarna. Johanna föll av hästen och klagade på nacksmärtor när hon undersöktes av läkare och ambulanspersonal efter incidenten.

> Fler bilder på svenskgalopp.smugmug.com

Senast uppdaterad 2017-08-12. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan